BEDANKT VOOR UW BESTELLING
TOT VOLGEND JAAR!

Bereidingswijze aspergemenu

Bereidingswijze:
Bewaar alle gerechten tot aan gebruik in de koelkast. De zalm en ham kunnen desgewenst een half uur eerder uit de koelkast gehaald worden, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
De gerechten zijn luchtdicht verpakt en zijn daardoor tenminste 4 dagen houdbaar.

LET OP! De asperges en de krieltjes zijn al voorgegaard. De soep en de saus zijn klaar om te serveren. Het is voldoende om de gerechten alleen nog te verwarmen!

Als u dat lekker vindt kunt u er ook een eitje bij koken (deze is niet meegeleverd)

Carpaccio (indien extra besteld):
Knip de zak met rundvlees open. 
Haal voorzichtig de carpaccio’s van elkaar. Deze zijn gescheiden door middel van folie.
Plaats in een vloeiende beweging de carpaccio op een rond bord. 
Veeg eventuele vleessappen met een keukenpapiertje van het bord.
Voeg peper en zout naar smaak toe op het vlees.
Verspreid de kaas, pijnboompitjes, zongedroogde tomaat en de rucola over het vlees.
Knip het puntje van het spuitzakje truffel mayonaise en knijp deze in mooie streepjes uit over het vlees.

Wit desembolletje voor 2 personen (indien extra besteld):
Bak het broodje in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 8 minuten.

Aspergesoep:
Gebruik een pan voor de soep.
Knip de grote zak met soep open en schenk de soep in een pan.
Verwarm de soep zoals u gewend bent. Verdeel de warme soep over de kommen.
Let op! Verdeel de stukjes asperge, ham en ei evenredig over de kommen.

Asperges:
Gebruik een grote pan en breng hierin ruim water aan de kook. Zet vuur op de stand laag/middel. Plaats de zak met asperges gedurende 10 minuten in het verwarmde water. Het water niet hard laten koken. De asperges zijn al voorgekookt. Ze hoeven slechts verwarmd te worden. In de zak met asperges zit naast kookvocht ook wat gezouten boter. (U ziet als de verpakking koud is gestolde boter, maar dit verdwijnt na het opwarmen.)
Knip de zak met warme asperges open en laat de asperges even uitlekken op een schaal. Verdeel de uitgelekte asperges met tang of vork over de borden.
Tip: warm uw borden even voor in de oven op 100 graden.

Aspergesaus:
Knip het kleine zakje open en giet de saus in een klein pannetje.
Verwarm de saus al roerend gedurende 5 minuten tot een gladde saus. (In het begin ziet u nog gestolde boter, maar dit verdwijnt na het opwarmen)
Desgewenst kunt u de saus aan tafel serveren in een sauskom.

Krieltjes:
Optie 1: pan met ruim water
Knip de zak met krieltjes open. Houd de peterselie apart. Verwarm de krieltjes gedurende 6 minuten in kokend water. De krieltjes zijn al voorgegaard. Giet de krieltjes af en verdeel deze over de borden.

Optie 2: koekenpan met olie of boter
Verwarm de koekenpan met boter of olie. Knip de zak met krieltjes open. Houd de peterselie apart. Verwarm de krieltjes op laag vuur gedurende 5 minuten. Verdeel de warme krieltjes over de borden.

Optie 3: magnetron
Knip de zak open en verwarm de krieltjes gedurende 2 minuten op middelhoge stand in een magnetronbestendige schaal.

Snijd de peterselie klein en verdeel over de krieltjes.

Ham:
De ham kan eventueel warm geserveerd worden. Verwarm de ham in de verpakking kort mee in de pan met heet water van de asperges. Knip de verpakking open en verdeel de (warme) ham over de borden.
Wilt u de ham koud nuttigen, dan adviseren wij de ham op kamertemperatuur te serveren.

Zalm:
Wij adviseren de gerookte zalm op kamertemperatuur te serveren.
Knip de verpakking open en verdeel de zalm over de borden.

EET SMAKELIJK EN GENIET !