ONTDEK DE ASPERGEVELDEN

Rondleidingen

Reserveer nu uw rondleiding door de aspergebedden en de groentepluktuin! 

Vanaf dit jaar heeft Asperges in het veld nieuwe buren! Aan de kant van de Cromvoirtsedijk wordt een groentepluktuin aangelegd: Pluck van het veld.

Gasten van Asperges in het veld kunnen zich aanmelden voor een rondleiding bij Pluck van het veld. Deze rondleiding vindt een uur voor aanvang van de lunch of het diner plaats. Marilou en Winnie nemen u mee door de pluktuin en de biologische aspergebedden van Kwekerij Verhoeven. Ze vertellen over hun concept, deze nieuwe manier van kleinschalige landbouw en de aspergeteelt. Een hapje en huisgemaakte ijsthee in de pluktuin is bij de prijs inbegrepen.

Pluck in het veld

Bij Pluck van het veld wordt natuurinclusief en regeneratief geteeld, oftewel met veel aandacht voor biodiversiteit en bodemgezondheid. Door lokaal en met de seizoenen mee te eten wordt de voedselketen verkort. Doordat de groenten direct van het veld door leden geoogst worden is er geen onnodig verpakkingsmateriaal of transport nodig. En dat in een mooie, landelijke omgeving, waar je fijn tot rust komt. Kortom, een duurzaam initiatief met positieve impact.

Bij deze pluktuin zorgen de tuinders Marilou en Winnie voor het zaaien, planten en onderhouden. Er groeien ruim 70 soorten groenten en daarnaast zijn er verse kruiden, kleinfruit en bloemen te vinden. Het leukste gedeelte mogen leden zelf wekelijks komen doen: het oogsten.

Cookies

Om u zo goed mogelijk te helpen, maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare technieken. Dit doen we zodat u zonder problemen onze website kunt gebruiken.

Daar hebben wij uw toestemming voor nodig

Voorinschrijvingen

U kunt nu nog geen tafel reserveren, maar u kunt wel alvast voorinschrijven. Een datum hoeft u nu nog niet op te geven. Wél ontvangen we graag een indicatie van het te verwachten aantal gasten aan tafel. Medio februari ontvangt u van ons nader bericht en kunt u uw tafel definitief vastleggen. Tot die tijd is reserveren uitsluitend mogelijk voor groepen en voor zakelijke gezelschappen groter dan 25 personen. Hiervoor kunt u  contact met ons opnemen.