VOORINSCHRIJVERS HEBBEN VOORRANG T/M VRIJDAG 8 MAART
RESERVEER NU UW TAFEL ONLINE!
asperges in het veld, restaurant, pop-up restaurant, lutum, breda, prinsenbeek

Gast-restaurant Lutum

Het menu is binnenkort beschikbaar.

AMUSES

Asperge boekje

Asperge worstenbroodje

MENU

Asperge / Aardappel / Koriander

Snoekbacon / Asperge / Lindebloesem

PIECE
Winter varken / Roodlof / Asperge / Rode port

DESSERT

Wijkse Appelcider / Cacao Miso / Caramelia/ Asperge

Lunch €75,00
4 gangen + 2 amuses

Diner €75,00
4 gangen + 2 amuses

Lutum

Markt 15, 3961 BC Wijk bij Duurstede

Bij restaurant Lutum, voorheen bekend als restaurant ’t Klooster (nr. 69 in de Lekker 500), komen drie gepassioneerde individuen, Roy, Toby en Rik, samen met elk hun eigen kijk op eten en de gastronomische wereld. Onafhankelijk van elkaar hebben ze hun visies ontwikkeld, zowel in Nederland als daarbuiten, voordat het toeval hen bij elkaar bracht. Opmerkelijk genoeg blijken hun visies op een natuurlijke wijze samen te vloeien, net zoals smaken die perfect bij elkaar passen.

De gezamenlijke missie van Lutum is om de spanning en puurheid terug te brengen in het eten. Ze willen dat hun gasten weer volledig vertrouwen hebben in wat ze eten, met de zekerheid dat de gerechten authentiek zijn. De keuken van Lutum vertelt niet alleen het verhaal van de chefs, maar ook van de oorsprong van het eten zelf. Daarom ligt de nadruk op puur koken, met een harmonieuze spanningsboog in de smaken.

De slogan van het restaurant luidt: ‘Volg de natuur’, en deze woorden weerspiegelen zich in de uitvoering op het bord. Lutum blijft trouw aan de seizoenen, gebruikt uitsluitend groenten uit de eigen moestuin en selecteert andere ingrediënten die oprecht lokaal worden geproduceerd. Het restaurant omarmt duurzame beperkingen en laat zich uitdagen door zelfopgelegde normen.

Met vakmanschap, originaliteit en een vreugdevolle keuken blijft Lutum de gast verrassen. Chef-kok Roy Schipper leidt een krachtige keuken, waarbij onder andere fermentatietechnieken worden toegepast. Het resultaat? Een welverdiende score van 14 uit 20 in de Gault en Millau gids, en de toekenning van een tweede koksmuts. Lutum nodigt gasten uit om samen met hen op een culinair avontuur te gaan en de ultieme smaak van de omgeving te ontdekken. Spannend én puur.

Voorinschrijvingen

U kunt nu nog geen tafel reserveren, maar u kunt wel alvast voorinschrijven. Een datum hoeft u nu nog niet op te geven. Wél ontvangen we graag een indicatie van het te verwachten aantal gasten aan tafel. Medio februari ontvangt u van ons nader bericht en kunt u uw tafel definitief vastleggen. Tot die tijd is reserveren uitsluitend mogelijk voor groepen en voor zakelijke gezelschappen groter dan 25 personen. Hiervoor kunt u  contact met ons opnemen.